(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Pyré z jedlých kaštanů (sladké)
![Pyré z jedlých kaštanů (sladké)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/100101/17/j69109.jpg)
Potřebné ingredience
jedlé kaštany, 12% smetana (nebo plnotučné mléko), vanilkový cukr, špetka skořice, rum dle chuti
Postup přípravy
Kaštany nařízneme do kříže a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C, asi 15 - 20 minut. Ještě horké oloupeme.
V hrnci zahřejeme smetanu s vanilkovým cukrem a skořicí (množství záleží na tom, kolik máte kaštanů - měly by být z poloviny ponořené), vsypeme pokrájené kaštany a vaříme asi 10 min.
Nakonec přilijeme rum (asi 1 - 2 lžíce, opět záleží na chuti), popřípadě trochu smetany (mléka) a vše rozmixujeme na pastu.
Podáváme např. jakou součást zmrzlinových pohárů, náplň do palačinek nebo waflí, jako pomazánku na pečivo......
Dobrou chuť!!
V hrnci zahřejeme smetanu s vanilkovým cukrem a skořicí (množství záleží na tom, kolik máte kaštanů - měly by být z poloviny ponořené), vsypeme pokrájené kaštany a vaříme asi 10 min.
Nakonec přilijeme rum (asi 1 - 2 lžíce, opět záleží na chuti), popřípadě trochu smetany (mléka) a vše rozmixujeme na pastu.
Podáváme např. jakou součást zmrzlinových pohárů, náplň do palačinek nebo waflí, jako pomazánku na pečivo......
Dobrou chuť!!
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/100101/17/k93329.jpg)
Vpravo pečené kaštany ve slupce, vlevo již oloupané
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/100101/17/k93330.jpg)
Kaštany vaříme nejlépe ve 12% smetaně s vanilkovým cukrem a skořicí
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé